Víno je umění...a bez roušky chutná skvěle
Plánované ochutnávky jsem musela z jara přesunout na vlídnější dobu, a stálo to zato. Vynucená sociální pauza se projevila v hojné návštěvnosti, kdy jsem přivítala celkem 100 hostů na třech ochutnávkách.
Změnila jsem místo konání vinařských setkání a využila jsem pohostinnosti a vlídného zacházení osazenstva Hotelu Hoffmeister, elegantního prostředí a skvělé kuchyně.
Toto setkání jsem okořenila mini výstavou nádherných obrazů Jadrana Šetlíka (někteří hosté se mohli i poznat) a celé povídání a promítání jsem propojila koronavirovou nitkou, kdy jsem vybrala zajímavé vtipy a obrázky z té nepříjemné doby.
A co jsme chutnali?
Louis Perdrier, Brut, Francie
- velmi příjemné, lahodné bublinky vyráběné klasickou metodou, ovšem z Burgund
Weingut Raddeck, Grauburgunder, 2019, N
- již tradičně prezentované vinařství a opět nádherné šťavnaté vínko s aroma bílých květů, chutí zralých hrušek a meruněk.
Wine Estate BUitenverwachting, Sauvignon Blanc, 2018, JAR
- jiskřivé vínko s tóny zelené papriky a chřestu, ve vůni angrešt, limetka, výrazná kyselinka s lehkou mineralitou.
Graf von Kanitz, Riesling, 2018, N
- aroma meruněk, pomerančů, v chuti zralá jablka, meruňky, plné nádherné vínko v moderním stylu.
Anjos se Portugal Vinho Verde Rosé, 2018, Portugalsko
- světle jahodová barvy, typické lehce sycené šťavnaté vínko s aroma višní a pivoňky, chuť lesních jahod, čerstvého ovoce s delikátním koncem. Velmi úspěšné a chutnající víno.
Bodega Piedra Negra, Malbec, 2018, ARG
- víno tmavě fialové barvy s aroma lesních bobulí a zralých švestek s náznakem kouře, tóny vůně přecházejí do chuti, přidávají se zralé maliny, tóny černého pepře a jemného toastu, v závěru káva.
Femar Vini, Epicuro - Primitivo IGP, 2018, IT
- tmavě purpurové víno s vůní přezrálých švestek až povidel a sladkého koření, v chuti také švestky, třešně, černé ovoce, čokoláda, sametové, delikátní delší závěr.
Gnarly Head, Old Vine Zinfandel, 2015, USA-CS
- americká obdoba Primitiva tmavě rubínové barvy s intenzivním aroma ostružinového a třešňového džemu, mocca tóny, vše volně přechání do chuti, koření, vanilka, dub, nádherná struktura.
Simon Hackett "Anhony´s Shiraz" Reserva, 2016, Austrálie
- aroma tmavého ovoce, ostružin, tóny vanilky, koření, v chuti tmavé třešně, zelený pepř, nádech kůže, dotek dubu, krásně vybalancované taniny.
Náhledy fotografií ze složky Víno je umění...a bez roušky chutná skvelě